gem install error

 1. Странното на тази грешка е, че навсякъде където я срещнах става въпрос за проблем с Ruby Version Manager-а и обикновено решението е да си инсталираш библиотеката zlib. Според мен най-бързо ще ти е да си преинсталираш Rubygems и да пробваш пак.

 2. И аз се поразрових за тази грешка и освен вариантите на @Александър, може да пробваш някое от следните неща (или пък всички...) :

  • gem update --system
  • Преименувай ruby/lib/zlib1.dll на zlib.dll (съмнително)
  • Re-install на RubyInstaller-a
  • И разбира се, рестартирай уин-а и пробвай пак :smile:

  Повечето са "решения" на проблема, които намерих от отговори на SO въпроси.

 3. Мисля, че с Любомир решихме проблема. Доколкото разбрах, беше компилирал сам Руби. След това го инсталира през RubyInstaller, оправи си PATH и нещата тръгнаха.

  Любо, разкажи в детайли какво направи, за да решиш проблема.

 4. Направих следното: 1-во си бях инсталирал Руби-то не през инсталатора, а както беше обяснено в поста на георги - от Developer Comand Prompt for VS2012.

  Доколкото видях в нета хора с подобни проблеми за Windows най-често им е липсвал файлът zlib1.dll в директорията където е инсталиран Руби\ruby\lib, като при повечето той се е намирал в \lib\ruby\site_ruby\2.1.0\i386-msvcrt ,само че аз нямах никъде на компютъра си този файл.

  Инсталирах го през инсталатора, файлът отново не беше на точното си място, но този път поне го имаше, преместих го от ruby\bin в ruby\lib и всичко стана :)

Трябва да сте влезли в системата, за да може да отговаряте на теми.